Četvrtak 18.02.2016.
15:11
Vestionline

Šešelj: Tomo, pazi šta potpisuješ, to je veleizdaja!

Tanjug
Šešelj objašnjava Nikoliću šta je veleizdaja

On je pozvao u četvrtak predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da raspiše lokalne izbore i na teritoriji Kosova i Metohije. 

- To je njena ustavna i zakonska obaveza - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da će Maja Gojković prekršiti Ustav ukoliko to ne učini.

Lider SRS je istakao da se od predsednika Srbije Tomislava Nikolića zahteva da ne potpiše zakon kojim se daju privilegije NATO na teritoriji Srbije.

- Upravo je zakon kojim se ratifikuje IPAP sporazum veći ustupak NATO od onoga koji je Hitler tražio od Jugoslavije 1941. godine. Srpski narod nije hteo pakt sa Hitlerom, iako on nije zahtevao ni prevoz trupa preko teritorije ni privilegije za svoje vojnike - rekao je Šešelj.

Šešelj je istakao da sporazum u Rambujeu nije prihvaćen jer je sadržao te privilegije NATO trupama i dodao da SRS smatra da bi potpis predsednika Srbije bio "veleizdajnički čin".

- Ako Tomislav Nikolić odbije potpisivanje... mi tražimo da se ratifikacija tog sporazuma odloži do okončanja predstojećih izbora - rekao je lider SRS.

2024 © - Vesti online