Četvrtak 18.02.2016.
14:38
Vestionline

Oslobođen član "El Mudžahedina", iako je i dalje pretnja za BiH

youtube.com
Pripadnik odreda "El Mudžahedin" pušten iako je i dalje pretnja za BiH

Abu Hamza je pušten na slobodu nakon što je u Imigracionom centru u Lukavici kod Sarajeva proveo više od sedam godina, potvrdila je njegova kćerka Nudžejma Softić, preneli su sarajevski mediji.

On je u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu boravio duže od sedam godina bez optužbe.

Pritvoren je jer ga je Bosna i Hercegovina smatrala pretnjom po nacionalnu bezbednost. Vlasti BiH nikada nisu iznele podatke na osnovu kojih se smatra opasnim.

Optužnica protiv njega nikada nije podignuta, a deportacija u Siriju nije bila moguća.

Abu Hamza i dalje pretnja po bezbednost BiH


Služba BiH za poslove sa strancima saopštila je u četvrtak da Sirijac Imad el-Husin, poznatiji kao Abu Hamza, i dalje predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost Bosne i Hercegovine.

- I.A.H i dalje predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost BiH i pošto mu je izrečena mera proterivanja, Služba će nastaviti aktivnosti na iznalaženju bezbedne treće zemlje koja bi prihvatila navedenog stranca s ciljem stvaranja uslova za njegovo udaljenje iz BiH - stoji u saopštenju Službe za poslove sa strancima.

Abu Hamza je pušten iz Imigracionog centra Službe za poslove sa strancima, s obzirom da su se izmenile okolnosti koje se odnose na maksimalnu dužinu trajanja detencije stranca u imigracionom centru u skladu sa novim Zakonom o strancima, kao i na osnovu informacija i procena nadležnih bezbedonosnih agencija BiH, piše u saopštenju.

- Navedenom licu je ukinuto rešenje kojim je stavljen pod nadzor smeštanjem u imigracioni centar, te mu je određena blaža mera nadzora ograničenjem kretanja na područje Kantona Sarajevo uz obavezu javljanja Službi za poslove sa strancima i nadležnim policijskim organima do napuštanja BiH - dodaje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online