Četvrtak 18.02.2016.
10:48
Vestionline

Davutoglu: Sirijski režim direktno odgovoran za Ankaru

Reuters
Turci smatraju Kurde teroristima

"Nastavićemo da granatiramo Kurde"

Davutoglu je istakao da je u napadu u Ankari stradalo 26 vojnika, kao i da je 9 osoba uhapšeno tim povodom, prenose agencije. On je izjavio da je počinilac bombaškog napada u Ankari identifikovan kao pripadnik sirijske Narodne zaštitne jedinice koja sarađuje sa pobunjenicima Radničke partije Kurdistana, a koja je zabranjena u Turskoj.

Turski premijer poručio je da je bombaški napad pokazao da je Narodna zaštitna jedinica  teroristička organizacija i da Turska očekuje saradnju od svojih saveznika u borbi protiv te grupe, prenose turski mediji.

On je dodao da će Turska da nastavi da granatira pozicije Narodne zaštitne jedinice, vojnih snaga Zapadnog Kurdistana u Siriji. Davutoglu je u televizijskom govoru dodao da su viši članovi Radničke partije Kurdistana ubijeni u vazdušnim napadima na njihove kampove na severu Iraka tokom noći između srede i četvrtka.

Podsetimo, turski mediji objavili su u četvrtak da je Sirijac, identifikovan na osnovu otisaka prstiju, izvršio bombaški napad u centru Ankare u kojem je 28 osoba poginulo, a 61 ranjena. Bombaš je identifikovan kao Salih Nedžar za koga se veruje da je u Tursku ušao sa izbeglicama iz Sirije. Njemu su po ulasku u zemlju uzeti otisci prstiju i tako ga je policija identifikovala, objavljeno je na turskim portalima.

2024 © - Vesti online