Četvrtak 18.02.2016.
08:43
Vestionline

Sirijac izveo napad u Ankari?

Reuters
Turska je sve češća meta terorističkih napada

Nije naveden izvor za ovu vest koja zasad ne može da bude potvrđena, napominju mediji. Bombaš je, prema navodima agencija, identifikovan kao Salih Nedžar i za njega se veruje da je u Tursku ušao sa izbeglicama iz Sirije. Nedžaru su po ulasku u zemlju uzeti otisci prstiju i tako ga je policija identifikovala, objavljuju turski portali.

Kako se navodi, automobil kojim je izvršen napad u centru Ankare, gde su smešteni generalštab, parlament i druge vladine zgrade, rentiran je pre oko dve nedelje u Izmiru, na zapadu Turske.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za jučerašnji napad, ali bezbednosni turski zvaničnici navode da postoje indicije da iza toga stoje kurdski ekstremisti iz zabranjene Radničke partije Kurdistana.

Međutim, bezbednosni izvori iz jugoistočne Turske, većinski naseljene Kurdima, veruju međutim da iza eksplozije stoji Islamska država, prenose britanski mediji.

Eksplozija u centru Ankare izazvana je bombom podmetnutom u automobil koja je aktivirana kada je tuda prošao kombi koji prevozi vojno osoblje, rekao je guverner Ankare Mehmet Kiliklar medijima.

Portparol vladajuće Partije pravde i razvoja Omer Čelik napisao je na Tviteru da ta eksplozija u blizini parlamenta, zgrade vlade i vojnog generalštaba, predstavlja "akt terorizma". Turska televizija NTV javila je da se eksplozija dogodila u vreme najgušćeg saobraćaja, dok se ljudi vraćaju sa posla, a vozilo je eksplodiralo u blizni sedišta vojske dok je pored njega prolazio kombi sa vojnicima, prenose agencije.
 

2024 © - Vesti online