Četvrtak 18.02.2016.
07:39
M. Obradović - Vesti

Dodik pokazao sporni ugovor

Srna
Izneo dokaze: Milorad Dodik

Podsetimo, u celom slučaju sporno je što je Dodik vilu na Dedinju kupio 2007, a kredit navodno podigao tek godinu dana kasnije. Tužilaštvo BiH otvorilo je istragu sa sumnjom da je u ovom slučaju počinjeno krivično delo pranja novca. Osim Pavlovića, iza rešetaka završila su još dva službenika banke, a Dodik je poručio da su svi u pritvoru jer Tužilaštvo nije moglo da nađe sporni ugovor.

- Ugovor je ovde i tu sve piše. Ovde je i ugovor o depozitu, ugovor o odobravanju kredita, ovde je i kamata koja se određuje - rekao je Dodik.

U ugovoru piše da je on u maju 2007. podigao kredit u iznosu od 750.000 evra, sa grejs periodom od dve godine, i rokom otplate od pet godina po kamati od četiri odsto na godišnjem nivou.

- Kamata godišnje po ovom kreditu iznosi 50.000 maraka. Zahvalan sam Pavlović banci što mi je izašla u susret kao građaninu... Ja sam kupio nekretninu u Beogradu, tu nekretninu izdao i za nju dobijam 4.700 evra mesečno, a gotovo celi iznos ide za otplatu kredita - naveo je Dodik.

U Sarajevo ne idem!

Dodik tvrdi da je spreman da sva moguća pojašnjenja o ugovoru o kreditu da pravosudnim organima i da će im dati izjavu, ali ne u Sarajevu.
- Sarajevo je za mene nesigurna zona i tamo neću da idem - rekao je Dodik.


 

2024 © - Vesti online