Sreda 17.02.2016.
18:35
Vestionline

Teroristički napad u Ankari: 28 mrtvih

Reuters
Eksplozija u Ankari

Eksplozija je izazvana bombom podmetnutom u automobil koja je aktivirana kada je tuda prošao kombi koji prevozi vojno osoblje, javio je Rojters pozivajući se na izjavu guvernera Ankare Mehmeta Kiliklara koju je preneo turski CNN.

Izvori turskih službi bezbednosti tvrde da prvi pokazatelji ukazuju da iza tog napada stoji zabranjena Kurdska radnička partija (PKK), prenosi Rojters. Bezbednosni izvori iz jugoistočne Turske, većinski naseljene Kurdima, veruju međutim da iza eksplozije stoji Islamska država, dodaje britanska agencija.

Portparol vladajuće Partije pravde i razvoja Omer Čelik napisao je na Tviteru da je da ta eksplozija u blizini parlamenta, zgrada vlade i vojnog generalštaba, predstavlja "akt terorizma."

Turska televizija NTV javila je da se eksplozija dogodila u vreme najgušćeg saobraćaja, dok se ljudi vraćaju s posla, a vozilo je eksplodiralo u blizni sedišta vojske dok je pored njega prolazio kombi sa vojnicima, prenosi AP.

Nekoliko automobila je zapaljeno, a na lice mesta ubrzo su stigla kola hitne pomoći. Televizijski snimci pokazuju velik oblak crnog dima iznad grada.

Mediji su u prvom trenutku javili da je do eksplozije došlo u vojnoj kasarni.

Zbog ovog incidenta turski premijer Ahmet Davutoglu odložio je planirani put u Brisel.

2024 © - Vesti online