Sreda 17.02.2016.
15:50
Vestionline

"Srbija nije ruska provincija"

Tanjug
Čija je Srbija provincija - ruska ili NATO?

Kostreš tvrdi da će Srbija sama u svojim institucijama odlučiti hoće li i u kojoj meri razvijati odnose sa NATO, i nisu nam, kako navodi u pisanoj izjavi, neophodne nikakve opomene iz drugih država.

- Krajnji je trenutak da zvaničnici Ruske Federacije shvate da je Republika Srbija suverena zemlja koja samostalno donosi svoje odluke. To bi trebalo da znaju sve zemlje na svetu, a naročito one koje, poput Ruske Federacije pokušavaju da sebe prikažu njenim velikim prijateljem - navodi Kostreš.

On podseća da su pre samo mesec i po dana zvaničnici Ruske Fedracije krajnje neprimereno poručivali da parlament Srbije treba da utiče na parlament Crne Gore kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO.

Sada nam, navodi, još neprimerenije poručuju da prate razvoj naših odnosa sa tom alijansom i da očekuju da ćemo nastaviti sa politikom vojne neutralnosti.

- Republika Srbija nije ruska provincija, uprkos činjenici da aktuelni predsednik ove zemlje ne bi imao ništa protiv toga, da je naziva majčicom i da je pridržavao kaput Vladimiru Putinu. Vreme je da zvaničnici Ruske Federacije to shvate i prestanu da se prema njoj ponašaju na nedoličan način - navodi Kostreš.

2024 © - Vesti online