Sreda 17.02.2016.
11:52
Vestionline

Britanski general: Pređimo na rusku i Asadovu stranu!

Reuters
Da li su ovo osmesi pobednika?

"Mi smo na gubitničkoj strani"

- Ruske Vazušno-svemirske snage uspešno dejstvuju, a Velika Britanija sarađuje sa gubitnicima - ističe Danat, načelnik Glavnog štaba britanskih oružanih snaga u periodu 2006. - 2009. godine, a prenose britanski mediji.

Prema negovoj oceni, akcije ruskih i Asadovih snaga, i u vazduhu i na zemlji, dobro su usaglašene.

- Naš problem je u tome što sarađujemo sa gubitnicima. Hajde da i mi sarađujemo sa Asadom. Možemo jednostavno da kažemo da je: "Neprijatelj mog neprijatelja - moj prijatelj" - poručuje britanski general.

Danat smatra da je samo vojnim putem moguće da se pobedi Islamska državua i da je, uz  diplomatski i politički proces, potrebna i vojska. Britanski general objašnjava da vazdušni napadi nisu mogli da zaustave napredovanje terorističkih bandi, prenose mediju u Velikoj Britaniji.

- Moramo da razmislimo o onome o čemu ranije nismo mislili - na mogućnost kopnene operacije u Iraku i Siriji. Ja ne spadam u fanatike koji kažu: "Šaljite vojsku i neka vas gubici ne brinu". Ali, imamo beskompromisni rat i manjak diplomatskih i političkih odluka i ne možemo više da odbacujemo mogućnost kopnene operacije - naglašava general Ričard Danat, a prenose britanski portali.

2024 © - Vesti online