Sreda 17.02.2016.
14:50
Vestionline

"Tursku flotu u Crnom moru potopićemo za nekoliko minuta"

Reuters
Ruski vojni ekspert optimista je u pogledu uspeha ruske vojske

"Turci treba da znaju gde im je mesto"

Litovkin je izjavio ruskim medijima da ako Turci pređu granicu Sirije i započnu borbena dejstva protiv Vojske Sirije, Rusija će da pristupi nanošenju udara po turskim snagama na teritoriji Sirije.

On smatra da u tom slučaju NATO nema pravo da podržava Tursku, s obzirom da "Rusija ne napada Tursku, ne narušava njene granice, a osim toga, Turci treba i da znaju gde im je mesto".

- A ako NATO i pod takvim okolnostima pruži pomoć Turskoj, tim gore po NATO - rekao je ovaj ekspert, a prenose ruski mediji.

Odgovarajući na pitanje da li to treba da znači da je Rusija spremna da uđe u rat protiv Turske i NATO, Litovkin je izjavio:

- Mi se ne pripremamo da ratujemo protiv Turske i NATO i mi nismo inicijatori tih događaja. Međutim, mi ćemo na teritoriji Sirije da branimo svoje nacionalne interese, a prema Siriji izvršavaćemo naše savezničke obaveze.

On je uveren da je Rusija sposobna da "iznese" rat protiv Turske.

- Turska - ko je to? Eksperti su izračunali da ćemo tursku flotu u Crnom moru da potopimo za nekoliko minuta - izjavio je Litovkin, a prenose ruski mediji.

2024 © - Vesti online