Ponedeljak 24.05.2010.
15:57
Vestionline

Taksisti u štrajku 16. juna?

Predsednik taksi-udruženja "Beotaksi" Milivoje Armuš je na konferenciji za novinare naveo da su te izmene neprimerene, kao i da nisu u skladu sa dogovorom i sporazumom koji su sa predstavnicima taksi-udruženja u ime vlade potpisali ministri infrastrukture, trgovine i usluga i rudarstva i energetike, 17. decembra prošle godine.

Kolaps saobraćaja: Štrajk taksista u decembru prošle godine

On je podsetio da su tada predstavnici taksi-prevoznika i Vlade Srbije postigli dogovor o uvažavanju njihovih zahteva i dodao da do danas ništa od toga nije ispunjeno, iako je krajnji rok bio 31. mart ove godine. Armuš je naveo da taksisti i dalje zahtevaju ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila, izmene pravilnika o vođenju putnih naloga, kao i pojevtinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike.


Jedan od zahteva je i ukidanje obaveze uvođenja fiskalnih kasa do januara 2013. godine, utvrđivanje minimalne cene usluge taksi prevoza, kao i uklanjanje "divljih" i niskotarifnih taksista i uvođenje članova sindikata "Nezavisnost" u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja.


Predstavnik sindikata "Nezavisnost" Branko Vitorović rekao je da je ostalo malo vremena da se reše problemi taksista i auto-prevoznika, na kojima, kako je naveo, insistiraju ne samo zbog sebe već i zbog potreba svojih korisnika koji nisu zaslužili neadekvatan i loš taksi servis.

On je istakao da taksistima jedan od problema predstavlja i pojava tzv. "lou-kost" javnog prevoza, koji nije u skladu sa zakonom i dodao da je to još jedan novi vid nelegalnog taksi prevoza.


Vitorović je kazao da sindikat "Nezavisnost" traži da se ispoštuje ono što je dogovoreno sa vladom, i da će u suprotnom taksisti i autoprevoznici iz cele Srbije stupiti u štrajk i 1. septembra ove godine.

2024 © - Vesti online