Utorak 16.02.2016.
12:32
Vestionline

"NATO nam je potreban da čuva naš narod na Kosovu"

Tanjug
Na sve moguće načine brani odluku o potpisivanju sporazuma sa NATO: Aleksandar Vučić

Vučić je, odgovarajući na kritike koje dolaze iz dela "desne" opozicije, uzvratio da je reč o političkom licemerju onih koji se busaju kao zaštitnici Kosova i Srba na Kosovu, a nisu bili u stanju "ni džamije da odbrane".

On je, takođe, podsetio da je taj sporazum potpisan za vreme druge vlasti, da je potom i ratifikovan, a da je tek sada postao tema iz političkih, a ne tobož patriotskih razloga.

- Sada je taj sporazum tema, a nije bio kada je potpisan, jer tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su ga potpisivali - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je istakao da inače ne misli da je taj sporazum loš:

- Je li da od NATO tražimo da zaštiti Srbe na severu Kosova a nećemo da mu damo da dođe na sever Kosova? A gde ste uopšte videli te NATO vojnike? Nama je NATO potreban kao saveznik i da čuva naš narod na Kosovu, da ga ne bi čuvali ti licemeri - rekao je Vučić.

- Sanda Rašković Ivić je 2008. čuvala Kosovo, a ni džamije nije sačuvala - dodao je premijer.

On je objasnio da Srbija snosi sve troškove zajedničkih akcija sa NATO, i ponovio da je taj sporrazum neko drugi potpisao, a da on ne misli da je tu nešto loše za Srbiju.

2024 © - Vesti online