Utorak 16.02.2016.
08:21
Vestionline

Turska: Rusija počinila očigledan ratni zločin

Reuters
Turska optužuje Rusiju dok istovremeno vrši masakr nad Kurdima

U napadima je pogođena i bolnica koji su vodili Lekari bez granica, a poginulo je nekoliko desetina ljudi, među kojima je bilo i dece.

Ankara je upozorila da će veće i ozbiljnije posledice biti neizbežne ako Rusije momentalno ne obustavi takve napade, navelo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Ujedinjene nacije su  saopštile da je u napadima na najmanje pet medicinskih ustanova i dve škole na severu Sirije ubijeno skoro 50 civila, među kojima ima i dece.


Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izrazio je zabrinutost zbog takvih izveštaja i te napade smatra "očiglednim kršenjem međunarodnog prava", izjavio je njegov portparol Farhan Hak, preneo je AFP.

- Generalni sekretar je duboko zabrinut zbog izveštaja o raketnim napadima na najmanje pet medicinskih ustanova i dve škole u Alepu i Idlibu, u kojima je ubijeno skoro 50 civila, među kojima i deca, a mnogi su ranjeni - rekao je portparol Hak.

Takvi napadi predstavljaju kršenje međunarodnog prava, istakao je on, dodajući da oni takođe "bacaju senku na obaveze preuzete na sastanku Međunarodne grupe podrške Siriji u Minhenu 11. februara".

2024 © - Vesti online