Utorak 16.02.2016.
00:10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Nikolić: Šešelj mora u Hag!

Reuters
Knjiga smeha i zaborava ili rani radovi: Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić

Teška odluka čeka Vučićev kabinet, što je premijer nedavno priznao rekavši da će odluku o izručenju Šešelja doneti - sam!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nema dilemu u vezi sa odlaskom Šešelja u Hag.

- Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom izgleda neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada - rekao je za list "Danas" Nikolić.

- To što se Hag dopisuje sa srpskom vlašću i šta od nje traži mene uopšte ne zanima. Ponavljam ono što stalno govorim, u Hag se dobrovoljno ne vraćam! Ako Vučić hoće da me hapsi, pružiću pasivni otpor, pa neka me policija nosi. Neću bežati, neću se sakrivati - kaže za "Vesti" lider radikala.

On dodaje da mirno spava jer zna da ga, kako primećuje, čuvaju njegovi "verni psi Dragica i Toma".

Šešelj je svu energiju usmerio na predstojeće izbore koji, doduše, još nisu raspisani, ali trka već uveliko traje.

- Mi smo izbornu kampanju počeli. Kritikujemo sve političke subjekte u Srbiji, od Nikolića, preko Vučića do svih ostalih. Želimo da srušimo naprednjačku vlast, ali ne tako da dozvolimo povratak dosmanlija - kaže Šešelj.

On smatra da Vučić raspisivanjem vanrednih izbora, kupuje vreme i stvara priliku za čistku u Vladi i stranci.

Lažno junačenje

Šešelj voli lažno junačenje. Kada su nam 1993. socijalisti pretili, svi smo bili zaduženi da govorimo da ako nas već hapse želimo i da nam sude u Hagu, u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E sad je to drugačije, sad je priča o Hagu priča o junaštvu - podsetio je ironično Nikolić na "rane radove" lidera radikala.


 

2024 © - Vesti online