Ponedeljak 15.02.2016.
09:09
Danas

Nikolić: Šešelj voli da se lažno junači

Tanjug
Uzvraća udarac kumu: Tomislav Nikolić

Haški tribunal traži da se izruče troje radikala zbog nepoštovanja suda i da lider SRS Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude.

- Očigledno da to do sada država uspeva da spreči, a da je zadojena mržnjom iste noći bi ih izručila - rekao je Nikolić.

On je dodao i da kada bi ih država izručila čulo bi se da se namerno slabi ta stranka pred izbore.

- Sa druge strane, Srbija mora da pokaže da je pravno uređena zemlja. Sve je to izmešano, posebno ako i Šešelj mora da se vrati u Hag zbog izricanja presude - dodaje Nikolić.

Povodom najave lidera radikala da dobrovoljno neće otići u Hag, Nikolić je rekao:

- On voli to lažno junačenje. Znate 1993. godine kada su nas napali socijalisti, kada su oni pobedili SRS, svi smo bili zaduženi da govorimo da ako nas već hapse želimo i da nam sude u Hagu u jedinom pravom sudu, pošto Miloševićev sud nije pravedan. E sad je to drugačije, sad je priča o Hagu, priča o junaštvu. Ako mora da ide na izricanje presude, mora tamo da bude. Isto važi i za Vjericu. To je država. Dogovora sa Hagom izgleda neće moći da bude, jer se oni sa nama nikada nisu dogovarali, pa neće ni sada - rekao je Nikolić u intervju za Danas.

On je naveo i da se nije video sa Šešeljem od kad se vratio iz Haga.

- Nisam se sreo sa njim, niti hoću. Ne interesuje me. Mislim da to insistiranje da on napada samo mene, ali ne i Vučića nije potpuno tačno. On ima mržnju prema meni, a to je loš vodič. Aleksandra ne mrzi i o njemu ponekad racionalno razmišlja. Pre nekoliko meseci mi je na svom tviter nalogu psovao mrtvu majku. I tu prestaje moja priča da li je on normalan, zdrav ili nije. Gotovo. Neka je živ i zdrav. Niti mu želim dobro, niti mu želim zlo - kaže Nikolić.

2024 © - Vesti online