Nedelja 14.02.2016.
20:45
Vestionline

Terzić "tera" Jovanovića u Zenit

FK Crvena zvezda
I dalje između Beograda i Sankt Peterburga: Vukašin Jovanović

- Ne bih rekao da je završena priča oko odlaska Jovanovića u Zenit ili da je taj transfer propao. Pre svega prelazni rok u Rusiji otvoren je do 26. februara i što se toga tiče, još je sve otvoreno. Kao što znate, kompanija Gasprom je generalni sponzor i Zvezde i Zenita i imamo i moralnu obavezu da moramo da im izađemo u susret, u slučaju da Gasprom bude insistirao na tom transferu. Naravno da sa tim treba da bude saglasan i igrač, ali mislim da je Zenit u ovom momentu jedan od deset najvećih klubova na svetu. Ako Vukašin ode tamo, ne samo da će dobro finansijski proći i on i Zvezda, već će imati i sve uslove za uspešan nastavak karijere - rekao je Terzić i dodao da je savetovao zlatnog "orlića" da ode u Zenit.

- Nikad ne treba reći nikad, ni zakucavati stvari, govoriti da je gotovo, jer Rusi i dalje pokazuju interesovanje za odlazak Jovanovića u Zenit, a isto tako ne bi trebalo ni reći da će Jovanović da ode. On je mlad igrač, čitavu situaciju gleda iz svog ugla, ne treba zaboraviti da je on 19-godišnjak. Obavio sam razgovor sa njim, rekao sam mu da je on moj sin ili da sam mu ja agent da bih ga savetovao da ode.

Portal "Mondo" piše da je Jovanović bio razočaran time što je Crvena zvezda na kraju odbila, za njega, ali i za sebe, bolju ponudu od Bordoa (2,5 miliona evra + 20 odsto od narednog transfera, oko 300.000 evra godišnje za fudbalera) i otvorila pregovore sa Zenitom, koji je nudio takođe nezvanično samo 2,5 miliona evra i igraču nudio slabije uslove uz predlog da u početku nastupa za "B" tim.

2024 © - Vesti online