Ponedeljak 15.02.2016.
04:44
D. Dekić - Vesti

Na Srbe bombama i Vučićem

Tanjug
Prijatelji: Aleksandar Vučić i Džon Mekejn na sastanku u Beogradu

Funkcioneru Demokratske stranke Vladimiru Todoriću, koji je fotografijama na Tviteru dokumentovao veze Mekejna sa osnivačem i komandantom ID-a Abu Bakr al-Bagdadijem, pridružio se lider Nove stranke Zoran Živković, a oglasio se i pokret Dosta je bilo, bivšeg ministra privrede Saše Radulovića koji je uz pitanje ko je platio Mekejnovu posetu Srbiji, Vučiću pripisao da je lični interes stavio iznad državnog.

- Poseta se koristi u Vučićevoj predizbornoj kampanji, da se predstavi kao tobožnji prijatelj svetskih moćnika. Koliko je jasan njegov interes, toliko je nejasan interes Srbije koja ne zna ko plaća ovu posetu, a još manje koji su ekonomski i politički ciljevi u svemu tome - naveo je Radulović koji ističe da su za SAD najvažnije da iz Beograda pošalju važne poruke koje nemaju veze sa Srbijom, kao i jačanje međunarodne pozicije "nezavisnog Kosova".

Radulović smatra i da su američki zvaničnici zbog sopstvenih interesa spremni da zažmure na urušavanje srpske demokratije i pravosuđa, kršenje ljudskih prava, drastično smanjenje medijskih sloboda i povećanu korupciju u Srbiji.

Vučić je reagovao povodom optužbi iz DS-a, navodeći da ga je sramota da komentariše tako nešto.

Pljačka iz Njujorka

- Javnost do danas nije saznala ko je finansirao i posetu bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija pred izbore 2012, što je bila svojevrsna priprema pljačkaškog projekta Beograd na vodi. Ne znamo ni danas čiji interesi stoje iza odluke američkih senatora da na putu za Minhen svrate u Beograd - ukazao je Saša Radulović.

- Sramota me je od ljudi koji ne umeju da čitaju, ni da razumeju to što čitaju, a koji toliko mrze Srbiju da mrze i one koji su nam gosti i zato je bolje da ništa ne govorim - rekao je premijer.

2024 © - Vesti online