Ponedeljak 15.02.2016.
02:17
A. Bošković - Vesti

Sponzori pomogli ambasadi u Beču

D. Pašić
Ambasador Srbije u Beču, Pero Janković

Pozivu ambasadora Srbije u Austriji Pere Jankovića i ambasadora Srbije pri međunarodnim organizacijama Vuka Žugića odazvalo se oko 90 ambasadora i vojnih izaslanika kao i privrednici i brojni poslanici u austrijskom i evropskom parlamentu.

Prijem je otvoren himnama Srbije i Austrije koje su izveli studenti muzike u Beču Katarina Kovačević i Milan Conić. Prisustvovali su i predstavnici krovnih organizacija Srba u Austriji, kulturnih udruženja kao i predstavnici studenata koji studiraju u alpskoj republici.

Prijemu u Beču je prisustvovao i direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Ne štedeti na dostojanstvu

Srpski pokret Dveri kritikovao je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića jer su diplomatska predstavništva ignorisala proslavu Dana državnosti, navodno zbog štednje.
"Na dostojanstvu ne treba štedeti. Intoniranje himne i pristojno posluženje je retka prilika za promociju Srbije u lepom, pravom svetlu", poručuju Dveri.

Iako većina ambasada Republike Srbije u svetu nije obeležavala Dan državnosti, zbog štednje, ambasada i misija u Beču, zahvaljujući sponzorima, austrijskim kompanijama - Erste grupacija, SAS Radison, hotel Stari Mlin i Mtel - priredila je svečani prijem.

2024 © - Vesti online