Nedelja 14.02.2016.
10:42
Tanjug, Vestionline

Tompson najbolji u trojkama, Lavin u zakucavanjima

Reuters
Najbolji trojkaš: Klej Tompson

Tompson je u finalnoj seriji ubacio 27 poena i u direktnom okršaju pobedio timskog kolegu i branioca titule sa prošlogodišnjeg Ol Stara Stefona Karija, koji je finale završio sa 23 poena.

Osim predstavnika Golden Stejta, na takmičenju su učestvovali I Džejms Harden (Hjuston, 20p), Kris Midlton (Milvoki, 13p), Kajl Lauri (Toronto, 15p), DZ. DZ Redik (L.a Klipersi 20p), SI Džej Mekalum (Portland, 14p), Devin Buker (Finiks, 16p). 

Na takmičenju u najatraktivnijim zakucavanjima, košarkaš Minesote Zek Lavin odbranio je titulu sa prošlogodišnjeg Ol Star vikenda pošto je u finalnoj seriji pobedio predstavnika Orlanda Arona Gordona. Na kraju je Lavin pobedio  zakucavanjem vrednim 50 bodova I tako stao rame uz rame sa Majkl Džordanom, Džejsonom Ričardsonom I Nejtom Robinsonom kojima je jedino do sada pošlo za rukom da odbrane titulu u ovom takmičenju. 

Lavinu je ovo druga nagrada ovog vikenda, pošto je u jučerašnjoj utakmici "Zvezda u usponu" poneo titulu MVP. Osim Lavina i Gordona na ovogodišnjem takmičenju učestovali su I Vil Barton (Denver) I Andre Dramond (Detroit). 

Na takmičenju u veštinama pobedio je centar Minsote Karl-Entoni Tauns, koji je u finalnom okršaju pobedio plejmejkera Bostona Ajzeu Tomasa, I tako postao prvi visoki igrač koji je pobedio na ovom takmičenju.  

Tauns je u polufinalu pobedio Demarkusa Kazinsa (Sakramento), dok je Tomas bio bolji od Si DŽej Makaluma (Portland). Prethodno su u četvrtfinalu ispali Entoni Dejvis (Nju Orleans), Drejmond Grin (Golden Stejt), Emanel Mudiaj (Denver) I DŽordan Klarkson (L.A Lejkersi)

 

2024 © - Vesti online