Subota 13.02.2016.
10:20
Tanjug, Vestionline

Nebojša ima novu teoriju zavere: Hag hoće da oslabi jakog Vučića

Fonet/A. L.
Stefanović o destabilizaciji Vlade Srbije i Vučića

- Oni hoće da naprave jednu slabiju vladu, u kojoj Vučić neće moći da ima potpunu slobodu da donosi odluke, već će mu trebati jedan, dva ili tri partnera, koji će onda vratiti Srbiju u neku prošlost - istakao je ministar, ocenivši da je to suština onoga što se sada dešava u Hagu

Stefanović je rekao da određeni krugovi i u regionu i u svetu ne mogu da oproste Srbiji to što je u poslednje dve godine poboljšala svoj položaj na međunarodnoj sceni i što vodi suverenu politiku, što nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i što "Srbija i Vučić nisu ničija marioneta".

Ministar je, komentarišući jučerašnje saopštenje Haškog tribunala da je Zdravko Tolimir umro prirodnom smrću, rekao da u to nije niko sumnjao, ali da je pitanje zašto je do toga došlo i podsetio da je Srbija pre četiri meseca tražila da on bude pušten na slobodu da se leči.

Stefanović je ocenio i da su standardi Haškog tribunala potpuno različiti.

- Upravo zbog takvog ponašanja Haškog tribunala pokušavaju da na neki način destabilizuju Srbiju. Nema dileme, ne radi se ovde ni o jednom pojedincu, ni o Šešelju, već o pokušaju destabilizacije vlade.
 

2024 © - Vesti online