Subota 13.02.2016.
10:07
Tanjug, Vestionline

"Pupovac, četniče, idi u Srbiju"

A. Čukić
Pupovac nepoželjan u Hrvatskoj

"Jutarnji" piše da ono što se u pismu spominje prvi put podatak je da je odnedavno i Pupovac izložen otvorenim uvredama.

"Navešću primer vlastitog iskustva u istom vremenu, jer sam u njemu i sam iskusio posledice atmosfere netolerancije i poruka mržnje u intenzitetu i u sadržaju na koji ih nisam iskušavao ni u najgorim ratnim godinama kao što su bile 1991-1992. Naime, u svega sedam dana u centru Zagreba doživeo sam, a zajedno sa mnom i moji prijatelji, komšije, studenti i saradnici koji su se zatekli u mom društvu ili mojoj blizini, da nepoznati Ijudi prolazeći pljunu na mene ili me pozdravljaju sa "Za dom, spremni!" ili izvikuju "Pupovac, četnice, idi u Srbiju", naveo je Pupovac u pismu.

Isto pismo dobili su i premijer Tihomir Orečković, predsednik Sabora Željko Reiner, a kako kaže sam Pupovac o njemu su obavešteni potpredsednici vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

"Predstavnici manjina su još u maju upozoravali na porast ksenofobije. Tada smo imali vrlo sadržajan razgovor s predsednicom, a kako je njena i ustavna dužnost da štiti ljudska prava i prava manjina, videvši da su negativne pojave sve češće, logično je bilo da se njoj obratimo", rekao je Pupovac.

2024 © - Vesti online