Četvrtak 15.10.2009.
12:47
Vestionline

Maradona napušta reprezentaciju Argentine?

"Nisam siguran šta će se dešavati u narednom periodu, moraću da razgovaram sa predsednikom Fudbalskog saveza Argentine Huliom Grondonom. Želeo bih još i da se zahvalim navijačima koji su me podržali u nameri da odvedem našu zemlju na Mundijal, u čemu sam uspeo", istakao je legendarni fudbaler.

Argentina je noćas po našem vremenu osigurala plasman na Mundijal, pobedivši Urugvaj rezultatom 1:0 u poslednjem susretu južnoameričkih kvalifikacija.

"Onima koji nisu verovali u nacionalni tim i onima koji su me smatrali lošim trenerom, želim da poručim da smo mimo njihovih kritika pobedili tim kao što je Urugvaj i pokazali da vredimo", rekao je Maradona i dodao:

"Ja sam crn ili beo i nikada nisam bio siv u životu i žao mi je što me kritikuju i izmišljaju priče o problemima u nacionalnom timu".

Maradona je ulogu selektora prihvatio prošle godine i po mišljenju mnogih nije napravio uspeh koji se očekivao od njega. Izgubio je četiri meča, isto toliko i dobio, uključujući poslednja dva susreta sa Peruom i Urugvajem.

Maradona je 1986. godine osvojio SP
Selektor Maradona je prošle nedelje izjavio da će ostati u nacionalnom timu ukoliko se bude radilo pod njegovim uslovima, ali je posle nekoliko dana optužio medije da su izmišljali priču o njegovoj eventualnoj ostavci.
2024 © - Vesti online