Petak 12.02.2016.
15:43
A. Ninkov - Vestionline

Kad Mali stavi, ne zna da skine?!

Tanjug
Siniša, nemoj da se plašiš toliko: Slobodno možeš nešto i sam da uradiš, bez da ti premijer kaže...

Osim što troši struju, ne znam da li baš nekoga fascinira okićen grad kad mu vreme nije. Ipak, gradonačelnik je ovih dana zaokupljen otvaranjem narodnih kuhinja koje je sam zatvorio, pa je izgleda suvišno postavljati mu sad pitanje o tamo nekim sijalicama.

Ipak, tako nije bilo početkom decembra kada je premijer Vučić lično podviknuo Malom: "Siniša, stavljaj te sijalice, da se ja ne bih penjao po banderama" (jer ih je "krvavo" zaradio tamo negde prilikom posete Turskoj, čini mi se). I od onda izgleda da nam se gradonačelnik uplašio i sad valjda čeka naređenje "odozgo" da te sijalice i skine.

A možda je to zato što se premijerova računica, da građani više troše kad je grad okićen, zato što ih ponese praznična atmosfera, zaista obistinila pa se u gradsku kasu i dalje sliva novac euforičnih kupaca.

A možda je rasveta s namerom ostavljena i zbog kineske Nove godine, da nam se "žuta braća" ne bi osećala usamljeno, nego prihvaćeno i voljeno.

Međutim, pošto je i kineska Nova prošla, bilo bi dobro da neko kaže premijeru da naredi gradonačelniku da skine sijalice, inače će im račun za struju "pojesti" svu novogodišnju zaradu.

Elem, mi građani istrošismo sve zalihe vođeni svetlom "velikoga grada", a vi gospodo sa vlasti, imate sad druge načine da nas animirate. Idu izbori, treba grad oblepiti plakatima, pa ćemo gledajući vaša nasmešena lica i optimistične poruke, lakše podneti činjenicu da nemamo 'leba da jedemo.

2024 © - Vesti online