Petak 12.02.2016.
11:19
Vestionline

"Sve više zemalja ulazi u rat, moramo to zaustaviti!"

Reuters
Upozorava na opasnost od novog globalnog sukoba: Dmitrij Medvedev

- Rusija je od samog početka sirijske krize pozivala da se stave po strani sve nesuglasice i da se ujedinimo protiv Islamske države, ali su to sprečile ambicije SAD i njihovih saveznika. Najvažnije je bilo to što su delili teroriste na loše i ne baš tako loše. Sada to plaćaju na svojoj koži Sirijci i Evropljani koji su već prihvatili u svoje zemlje više od milion migranata. U rat se uvlači sve više i više zemlja Bliskog istoka, a to treba zaustaviti - rekao je Medvedev u intervjuu međunarodnoj agenciji Sputnjik.

On je podsetio da se Vazdušno–kosmičke snage Rusije nalaze u Siriji na zahtev legitimnih vlasti te zemlje i da je Rusija spremna da pruži koordinaciju svima ko je spreman da se bori protiv Islamske države.

- Naš cilj je da pomognemo sirijskom narodu da očisti svoju zemlju od militanata ID, a ne da tamo otpočinjemo novi rat. Iran sa kojim smo u koordinaciji isto pomaže Siriji na zahtev njene Vlade. Upravo tu koordinaciju predlažemo svima koji su spremni da se bore protiv džihadista, uključujući patriotsku opoziciju i Slobodnu sirijsku vojsku - rekao je Medvedev.

2024 © - Vesti online