Četvrtak 11.02.2016.
18:13
dailymail co uk, Vestionline

POTRESNI VIDEO: Rekao je ženi "zbogom" i ubio se

printscreen
Potresni video koji nikoga nije ostavio ravnodušnim

Sajmon je preminuo 19. oktobra prošle godine u bolnici u Švajcarskoj u kojoj je asistirano samoubistvo legalno. Ovaj uspešni biznismen iz Velike Britanije saznao je nekoliko meseci pre toga da boluje o oboljenja motornih neurona, koje će ga veoma bolno, polako ali sigurno ubiti. Umestio da dozvoli da se to desi, rešio je da se obrati lekarima za pomoć i okonča život pod svojim uslovima.

Kamere BBC-ja pratile su Sajmona u poslednjim trenucima života, dok se opraštao sa porodicom i spremao se da legne u krevet na klinici koja je specijalizovana za ovakvu vrstu eutanazije. Zatim je legao, doktori su mu ubacili braunilu u ruku i priključili ga na anestetike. Smrtonosna doza je spremna, na Sajmonu je samo da pritisne okidač i odluči kada će da utone u san bez povratka.

Nisam te zaslužio...

Scena koja nikog nije ostavila suvih obraza glavni je razlog zbog kojeg dokumentarac "Kako umreti: Sajmonov izbor" danas drma društvene mreže. Minut pre nego što će pritisnuti okidač, čuje se njegov glas:

"Zdravo Debi, Sajmon je. Voleo sam te mnogo, mnogo, Debi. Nisam te zaslužio, ni Hanu ni Zoi (ćerke). Toliko ste mi ljubavi pružile, a ja sam stalno bio neraspoložen. Ali ja te zaista volim, Debi. Imali smo tako zabavan brak, pun smeha i zaista smo srećni sto smo našli jedno drugo. Jedna od prednosti sporog odlaska je u tome što smo imali vremena da pričamo o svemu dugih deset meseci, nije kao da si me izgubila u saobraćajnoj nesreći. Već smo rekli sve što je trebalo da bude rečeno. Bila si zaista fantastična žena i znam da si me volela kao što sam ja voleo tebe. Bilo kako bilo, vreme i plima ne čekaju nikoga. Mnogo te volim, Debi. Zbogom".

Nakon toga se vidi kako Sajmon pritiska okidač i polako odlazi. Iako je BBC planirao da prikaže njegovo beživotno telo, popustili su pod pritiskom javnosti i u poslednjem trenutku isekli taj deo. Sledeća scena je sa njegove sahrane.

2022 © - Vesti online