Četvrtak 11.02.2016.
22:07
Vestionline, mozzarstport.com

Rikardinjo u Sportingu za 3.000.000 evra!

Tanjug
Obara rekorde: Rikardinjo u duelu sa Simićem

U danu polufinala na EP postao, Rikardinjo je uzdrmao Portugaliju. Tačnije, njegov klupski status. Portugaliju bruje o mogućoj transfer bombi u svetu futsala, odnosno Rikardinjovom šokantnom prelasku u Sporting iz Lisabona za 3.000.000 evra. Povratak u domovinu sam po sebi nije čudna stvar, ali bi transfer u Sporting bio senzacija. Jer, Rikardinjo je bio zaštitini znak Sportingovog najvećeg rivala Benfike i ljubimac njenih navijača.

Rikardinjo je proveo sedam godina u Benfiki koja ga je dovela kada je imao 18 godina. Afirmisao se u redovima Orlova i postao jedan od najboljih igrača sveta. Potom je prešao u Nagoju koja mu je ponudila ugovor kakav se ne odbija, da bi se kasnije još jednom vratio na pozajmicu u Benfiku. Od 2013.  godine je član španskog futsal giganta Inter Movistara.

Tu situaciju je rešio da iskoristi Sporting, tačnije njegov predsednik Bruno de Karvaljo. Od njegovog dolaska na predsedničku funkciju, odnosi Sportinga i Benfike su se drastično pogoršali i skoro da nikada nisu bili gori.

2024 © - Vesti online