Četvrtak 11.02.2016.
11:06
Vestionline

Nikolić hoće da bude premijer!

Tanjug
Nikolić bi mogao i na čelo vlade

On je u intervjuu za NIN rekao, govoreći o mogućnosti da on bude na čelu srpske Vlade, rekao da bi mogao da dođe na premijersku funkciju ako se možda dogovori sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

- Zašto bi Vučić s najuticajnije, odlučujuće funkcije prešao na mesto predsednika Srbije? Da počne da radi kao Tadić, da odavde iz kabineta vodi i Vladu, da nađe slabog premijera? Ne liči mi to na Vučića. Jedino ako bismo se on i ja dogovorili da ja vodim Vladu, pa onda meni da kažete da sam diktator... - kazao je Nikolić.

Mogućnost udruživanja stranaka posle izbora Nikolić je komentarisao rečima: - Kada bi se desila koalicija DS, DSS, Dveri i SPS, a takva mogućnost je na nivou statističke greške, morao bih da ostanem na funkciji predsednika da bar nešto ostane ozbiljno u Srbiji.

Nikolić je rekao da neće da pravi nijednu novu stranku: - Da pravim novu stranku, šta to meni treba? SNS je poslednja stranka koju sam formirao u životu.

On je dodao i da bi pre nekoliko meseci podržao Jeremićevu kandidaturu u UN, ali sada ne.

- Zbog te sitne politikantske izjave pred glasanje za članstvo Kosova u Unesku. Rekao je otprilike: "Ne znam zašto ova naša vlast toliko širi paniku od glasanja kad je veoma lako da se dobije na tom glasanju". E pa hvala, Vuče Jeremiću! - ispričao je Nikolić.

2024 © - Vesti online