Ponedeljak 24.05.2010.
12:37
Vestionline

Australija proterala izraelskog diplomatu

Odluka Australije dolazi nakon što je Velika Britanija u martu proterala jednog izraelskog diplomatu zbog falsifokavanja 12 britanskih pasoša, takođe upotrebljenih z ubistvo Hamasovog funkcionera Mahmuda el Mabhuha.

Mahmud el Mabhuh


Za to ubistvo u jednom luksuznom hotelu u Dubaju početkom ove godine dubajske vlasti su optužile Mosad, kontraobaveštajnu službu Izraela.


Vlade Irske, Nemačke i Francuske još nisu saopštile kako će reagovati na istu stvar, jer su i falsifikovani tih država bili zloupotrebljeni u ubistvu el Mabhuha.


Šef australijske vdiplomatije Stiven Smit je, kako javlja AP, rekao da ovo nije prvi put da Izrael falsifikuje putne isprave Australije, ali nije otkrio ranije slučajeve.


Smit je rekao da je od Izraela zatraženo da jednog diplomatu, koga nije identifikovao, iz Kanbere povuče u roku od nedelju dana. Izraelski radio je javio da su iz Kanbere i Londona proterani predstavnici Mosada.

Pre nekog vremena i Velika Britanija proterala je, takođe, jednog izraelskog diplomatu zbog upotrebe falsifikovanih pasoša upotrebljenih prilikom likvidacije el Mabhuha.

2024 © - Vesti online