Sreda 10.02.2016.
07:39
E. V.

Zaklali taksistu zbog 20 evra

Tanjug
Policija uhapsila osumnjičene za ubistvo posle 24 sata potrage

Manje od 24 sata posle ubistva, dvojica mladića su uhapšena, a nezvanično u policiji kažu da je povod za brutalnu ubistvo njihovo odbijanje da plate vožnju.

- Kada je dvojicu mladića dovezao na odredište, taksista im je ispostavio račun. Oni su rekli da nemaju para i pokušali da napuste vozilo. Međutim, usledila je tuča u automobilu. U jednom trenutku Ilić je izvadio nož i njime po vratu posekao taksistu. Nakon što su izboli čoveka, pobegli su iz vozila. Policija je pronašla nož. Prvo je uhapšen Petrović, koji je ispričao policiji celu priču. Ilić je inače iz hraniteljske porodice - nezvanično kažu u istrazi za medije.

Nesrećni taksista je primio dva putnika kod autobuske stanice u Šapcu i trebalo je da ih preveze do sela Zablaće. Međutim, u blizini spomen-kompleksa Ašikov grob javio se dispečeru putem radio-stanice, ponavljajući SOS šifru "16, uboden sam, puno krvarim...".

- To je šifra za kritične situacije. S obzirom na to da Siti taksi u kome je radio ima 15 vozila, dogovor je da broj 16 bude znak da je taksisti potrebna pomoć. Odmah su se njegove kolege uputile na mesto koje je naznačio. Zatekli su ga ranjenog u blizini spomen-kompleksa Ašikov grob - dodaje izvor iz istrage.

Ubrzo je stigla i Hitna pomoć i prevezen je na urgentni prijem, gde su ga sačekali sin i supruga.

- Bio je svestan, gledao me je i borio se svom snagom, ali nije mogao da govori. Imao je ranu na vratu, a rukom je pritiskao desnu stranu stomaka, tako da pretpostavljam da je dva puta uboden. Ne znam, kad bude urađena obdukcija, saznaćemo više - priča supruga Zorica Popović.

Lekari su dva puta pokušali da reanimiraju nesrećnog čoveka, ali mu nije bilo spasa. Čedomirov sin kaže da su mu lekari, koji su dali sve da njegovog oca održe u životu, rekli da je izgubio četiri litra krvi.

Dvojica taksista ih odbila

Prema informacijama od kolega iz udruženja Siti taksi, na taksi stanici kod Autobuske stanice, gde je bilo još taksija, dvojica mladića su tražila prevoz.
- Dvojica taksista su ih odbila, a Čeda ih je primio i obavestio je centralu da putnike vozi u Zablaće. Ti taksisti su znali da su momci problematični i da su i ranije pravili probleme i zbog toga su ih odbili, dok Čeda to nije znao, tek nešto više od pola godine je radio kao taksista - kaže jedan od kolega nesrećnog čoveka.

2024 © - Vesti online