Utorak 09.02.2016.
20:15
Vestionline

Kocić: Medalja važnija od golova

Starsportphoto
Perić asistencijom junak trijumfa u meču sa Ukrajinom

I dalje se prepričava spektakularni finiš polufinalnog meča EP u futsalu, tačnije gol Miloša Simića na asistenciju Marka Perića za istorijski plasman Srbije među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta. Sada naš tim čeka pobednika iz meča Rusija - Azerbejdžan, kojeg će dočekati u četvrtak pred punom Arenom. Čak i oni koji nisu imalih dodirnih tačaka sa futsalom sada pričaju o Kovačevićevim pulenima, najviše Marku Periću i Mladenu Kociću, koji kvalitetom pripadju samo vrhu svetskog futsala. 

- Nije bitno ko daje golove, samo je bitno da pobeđujemo. Potpisujem da ne dam nijedan gol do kraja turnira, a da osvojimo medalju. Ali, naravno, potrudiću se da nastavim golgetersku seriju u polufinalu i, što da ne, u finalu. Samo neka mi pobeđujemo. Ovo je bila preteška utakmica, protiv veoma kvalitetnog protivnika - rekao je Nišlija Mladen Kocić, koji je dao četiri gola u dosadašnjoj fazi turnira. 

Kapiten Perić je asistencijom Simiću postao jedan od junaka trijumfa nad Ukrajinom.

- Razmišljao sam o svakom napadu i odbrani do poslednjeg trenutka, nisam želeo produžetke jer smo bili veoma umorni. Cela utakmica je bila mnogo teška, a Ukrajina je potvrdila da je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi. Hvala momcima na svemu što su uradili, ovo je neverovatan uspeh - poručio je Perić. 
 

2024 © - Vesti online