Sreda 10.02.2016.
05:30
Vestionline

Ubrzajte rast kose uz ovih 5 praktičnih trikova

wikipedia.org
Lepa duga kosa, recept za privlačenje muškaraca

Kosa mesečno raste oko 1,5 cm. Mnogi misle da je to izuzetno sporo i dobar deo vremena potroše na traženje "leka" za brži rast, pretražuju internet sajtove, raspituju se po apotekama, frizerskim salonima… Ako i vi spadate u tu grupu onda je ovaj vodič stvoren za vas.

Namirnice koje su bogate biotinom podstiču dlaku da raste brže. Češće jedite jaja, soju, integralne žitarice, džigericu, ali i losos, skušu i tunu. Vitamini B, C, kao i mineral cink su takođe bitni za kvalitet kose.

Blaga masaža temena u trajanju od 30 do 60 sekundi podstiče cirkulaciju, odnosno folikule u korenu vlasi. Važno je da to radite svakodnevno, a naročito kada je šamponirate, ili odmah nakon pranja, dok je kosa mokra, a koža glave mekša.

Ricinusovo ulje je čarobno za rast kose. Potrebna Vam je kašičica ovog ulja, žumance i kašičica jabukovog sirćeta. To se pomeša i nanese na kosu 2 sata pre pranja.

Zanimljivo je da neki ljudi veruju da će kosa brže da raste ako je stalno skraćuju. To zavisi od pojedinca do pojedinca. U svakom slučaju, kosu treba redovno da skraćujete da bi izgledala zdravije i da bi se izbeglo cvetanje.

Još jedna bitna stvar ako želite da Vam kosa brže raste je izbegavanje stresnih situacija! Kosa takođe preživljava svaku promenu zajedno sa Vama i odmah pokaže svoje stanje. Ako ste duže vreme napeti, uznemireni i depresivni onda će i Vaša kosa izgledati beživotno. Počeće da opada i postaće krta i lomljiva bez sjaja. Može se pojaviti i perut.

2024 © - Vesti online