Utorak 09.02.2016.
12:55
Vestionline

PODVIG: Teško povređena donela bebu do bolnice, pa se onesvestila

A. Čukić
Zahvaljujući hraborsti medicinske sestre, beba je dobila adekvatno lečenja (Foto: Ilustracija)

Naime, Mirjana je te noći bila pripravna sestra za transport novorođenčeta iz Berana, koje je zahtevalo veći nivo dijagnostike nego što se obavlja na nivou zdravstvene zaštite koju pruža Opšta bolnica Berane. U blizini Kliničkog centra Podgorice, kod zgrade Vektra, došlo je do sabraćajne nezgode u kojoj je ona, iako povređena, odlučila da svu pomoć i negu pruži novorođenčetu.

- Nisam tog trenutka razmišljala o sebi. Izašla sam iz auta i novorođenče, koje je bilo u inkubatoru, uz pomoć vozača Zorana Đurišića, umotala u ćebe i sa ambu-balonom obezbedila napajanje kiseonikom. U pomoć mi je pritekao i taksista koji je skinuo jaknu, umotao novorođenče i za manje od dva minuta odvezao nas do Kliničkog centra. Tek kada sam kolegama u Centru za neonatologiju predala bebu i kada sam bila sigurna da je zbrinuta, osetila sam bolove i mučninu i izgubila svest - rekla je ova hrabra Beranka za "Dnevne novine".

Mirjani je prilikom pregleda u Podgorici dijagnostifikovan težak potres mozga i povrede vratnih pršljenova, ali je Mirjana, odlučila da se vrati u Berane, gde je smeštena na neurološko odeljenje.

- S obzirom da sam majka dva dečaka, o novorođenčetu sam mislila kao o svom detetu, mislim da bi i moje koleginice postupile isto da su se našle u takvoj situaciji. Veliko hvala i vozaču Zoranu, ali i taksisti čije ime, evo i ne znam, svim mojim kolegama u Kliničkom centru. Ovo hrabro delo je delo svih nas. Najvažnije je da je novorođenčetu pružena sva potrebna medicinska pomoć - kazala je Mirjana. 

Beba je zbog srčanih problema prebačena u Beograd na dalje lečenje.

2024 © - Vesti online