Petak 06.11.2009.
18:41
Tanjug

Osiguranje imovine najbolje štiti privredu

Otvarajući Savetovanje o imovinskim osiguranjima na Zlatiboru, Samardžić je izrazio uverenje da će PKS, uz pomoć osiguravajućih društava koja su njene članice, uspeti da kod privrednika razvije svest o potrebi osiguranja.


Preduzeća, čak ni velike kompanije, često nemaju posebno stručna lica koja bi, zajedno sa osiguravačem, mogla da pronađu najbolje osiguranje za kompaniju.

Samardžić je istakao da je PKS zainteresovana da kroz organizaciju stručnih savetovanja i seminara pomogne razvoj imovinskog osiguranja.


Državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić je kazao da će tržište imovinskog osiguranja dobiti na zamahu kada se usvoji zakon o javnoj svojini, kojim će se vratiti imovina lokalnim samoupravama.


Ilić je naglasio da industrija osiguranja mora da bude jedinstvena i da krene u prezentovanje svojih proizvoda po Srbiji, a ne samo da radi u Beogradu.


Profesor Predrag Šulejić je najavio donošenje novog Građanskog zakonika, koji će obuhvatati i oblast obligacionih ugovora, među kojima i ugovor o osiguranju.

2024 © - Vesti online