Ponedeljak 08.02.2016.
10:54
Tanjug, Vestionline

Srbija protiv Ukrajine za istorijski plasman u polufinale

Tanjug
Žele novo slavlje: Reprezentacija Srbije

Na prethodnih devet turnira Srbija je ucecstvovala četiri puta, dva puta stizala je do osam najboljih, ali dalje nije uspela. U Mađarskoj 2010. godine bolji su bili Portugalci 5:1, a dve godine kasnije u Hrvatskoj, Rusija je slavila 2:1. 

Posle pobeda protiv Slovenije sa 5:1 i favorizovane Portugalije sa 3:1, obezbeđen je plasman u četvrfinale i duel sa Ukrajinom, a kapiten Marko Perić uveren je da je došao trenutak da se Srbija upusti u borbu za odličja. 

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ništa manje od duela sa Portugalijom. Mnogo smo se istrošili, imali smo jedan dan da se pripremimo za četvrtfinale. Idemo stepenik po stepenik, ova generacija je zaslužila da se plasira među četiri najbolja tima Evrope, jer godinama beleži sjajne rezultate - poručio je Perić. 

Njegov saigrač Živanović je poručio da je ekipa priželjkivala Ukrajinu i da će probati da plasmanom u polufinale ostvari san. 

- Favoriti smo zbog publike, ali Ukrajina ima odlučan sastav i dugo su zajedno. Stalno su u vrhu, ali svakako da je lakše sa njima nego Špancima. Verujem da možemo do medalje. Borićemo se do kraja, pred ovakom publikom ništa nije nemoguće - istakao je Živanović. 

Četvrtfinale između Srbije i Ukrajine igra se od 18.30 sati, dok se od 21 sat sastaju Španija - Portugalija.

2024 © - Vesti online