Nedelja 23.05.2010.
19:02
Vestionline

LDP: Vlada se krije iza predsednika!

Da se u Skupštini Srbije razgovara o krizi : Čedomir Jovanović
 

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kazao je na današnjoj konferenciji za medije rekao da "ne postoji nijedna zemlja u Evropi ili uređena zemlja bilo gde u svetu, u kojoj, posle dve godine najozbiljnije ekonomske krize u ovom veku, u parlamentu nije vođena ozbiljna i odgovorna rasprava".

"Dve godine Liberalno-demokratska partija čini sve kako bi pomogla vlastima u rešavanju ekonomskih problema koji delom proizilaze iz krize finansijskih tržišta u svetu, a mnogo više se javljaju kao posledica nedovršenih, nezapočetih, pogrešno sprovedenih reformi u samoj Srbiji", kazao je Jovanović i dodao da LDP kandiduje rešenja koja mogu da doprinesu brzom i efikasnom rešavanju problema i transformaciji čitavog društva.

Kako je podsetio LDP je u jesen 2008. ponudio ekonomski program "Dogovor za budućnost" u kome su navedene mere koje Srbija mora da primeni da bi sa što manjom štetom prošla kroz ekonomsku krizu i završila poslove započeli 5. oktobra 2000, a vezuju se za demokratizaciju i modernizaciju zemlje, članstvo u EU i NATO.

"Tražimo definisanje jasnog plana koji ne sme zavisiti isključivo od sposobnosti vlade, jer nijedna zemlja nije izašla iz krize tako što je iz krize izvela vlada, a to sigurno neće učiniti Srbija čija se vlada krije iza predsednika", rekao je Jovanović.

Prvi element nove politike je napuštanje partijske države i povlačenje države iz ekonomije, naglasio je on. Kao neke od konkretnih mera Jovanović je naveo novu poresku i efikasnu antimonopolsku politiku, zaštita i afirmisanje konkurencije, promena sistema naplate PDV, reindustrijalizaciju, podsticanje štednje i izvoza.

2024 © - Vesti online