Ponedeljak 08.02.2016.
01:00
Z. Mirković - Vesti

Izbeglica silovao dečaka u Austriji

Reuters
Silovao jer je imao viška seksualne energije

Osumnjičeni silovatelj, koji je u Austriju došao preko Balkana 13. septembra, priznao je policiji da je to učinio iz "hitne seksualne potrebe".

Upitan da li su takva dela zakonita u njegovoj zemlji, on je rekao da je svestan da su takva dela zabranjena u svakoj zemlji u svetu i priznao da je napravio "ogromnu grešku".

- Podneta je tužba zbog silovanja 10-godišnjeg dečaka na bazenu u Terezinbadu. Utvrdili smo da je osumnjičeni 20-godišnji muškarac koji živi u Beču. Uhapšen je i poslat u zatvor u Josefštadu - rekao je portparol policije Roman Haslinger.

Kako je dodao, osumnjičeni je irački državljanin koji u Beču ima izbeglički status. Haslinger je naglasio da ljudi ne treba da brinu, te da je "Beč bezbedan grad i da se tu ništa nije promenilo". Osumnjičeni muškarac, čije ime nije objavljeno, 2. decembra je uvukao dečaka u svlačionicu bazena i napao ga. Kad je dečak rekao spasiocu šta se dogodilo, hitno su pozvali policiju. Uspeli su da uhvate napadača na bazenu koji se, na njihovo zaprepašćenje, umesto da je pobegao s mesta zločina, zabavljao skačući sa daske visoke tri metra.

Dečak, koji je pretrpeo više unutrašnjih povreda, prebačen je u dečju bolnicu. Državni tužilac je osumnjičenog muškarca optužio za silovanje i teško seksualno zlostavljanje maloletne osobe, rekla je portparolka državnog tužioca Nina Busek. Austrija je do sada, posle Švedske, primila najveći broj izbeglica po glavi stanovnika u Evropi, i u prošloj godini zabeležila čak 90.000 molbi za dobijanje azila.

2024 © - Vesti online