Subota 06.02.2016.
20:22
Vestionline

Putin našao naslednika: Ovo će biti novi lider Rusije

kyivpost.com
Aleksej Djumin - najverovatnije budući predsednik Rusije

Kako prenosi "Dejli mejl", Djumin koji trenutno obavlja funkciju zamenika ministra odbrane ranije je bio zaposlen kao Putinov telohranitelj i jedan je od ljudi iz vrha vlasti u koje predsednik ima najviše poverenja.

Osim što je poznat kao Putinova desna ruka, Djumin je učestvovao u operaciji izvlačenja Viktora Janukoviča, bivšeg predsednika posle prevrata u Ukrajini, a i komandovao je ruskim specijalcima koji su odigrale ključnu ulogu u zauzimanju poluostrva Krim. Putin je Djumina odlikovao medaljom i unapredio ga u čin generala.

Ruski analitičari su uvereni da će upravo on naslediti Putina, iako su u igri i drugi kandidati, poput Dmitrija Medvedeva, sadašnjeg premijera i bivšeg predsednika, kao i Andreja Vorobjovima, guvernera moskovske regije.

Djumin je ove nedelje preuzeo funkciju guvernera regije Tula. Putinovu odluku da ga imenuje guvernerom strateški važne Tule analitičari tumače kao znak da ga predsednik pomalo uvodi u svet politike pre nego što mu preda svoju funkciju.

Naredni predsednički izbori u Rusiji održaće se tek 2018. godine, tako da Djumin na dolazak na vlast u Krmelju može da računa tek 2024. godine!

Analitičari očekuju da će se Putin (63) kandidovati još na izborima 2018. godine, ali i da će mu to biti poslednji mandat, te da postoji mogućnost da negde posle 2020. godine preda mandat upravo Djuminu.

2024 © - Vesti online