Subota 06.02.2016.
22:30
Vesti

Kod psihijatra zbog uloge

A. Čukić
Ristovski: Znam puteve da snimim film

- Bio sam svuda od Kana, Venecije, Toronta, Berlina... Moram priznati da me je to ranije više radovalo i uzbuđivalo. Nekada sam mislio da će mi ti uspesi pomoći u karijeri. I jesu u određenoj meri. Ali, vreme me je ipak naučilo da moram uvek ispočetka... kao da tek počinjem. Taj osećaj umara. Radujem se i sada Berlinu, ali ne kao nekada - iskren je Ristovski, koji u filmu "S one strane" ima zahtevnu ulogu.

Svako ima svoj put

- Završavam novi film "Dnevnik mašinovođe" koji sam radio kao producent i glavni glumac sa Milošem Radovićem. Pomažem i mom starijem sinu Petru, koji je filmski reditelj da snimi svoj prvi igrani film. Pomagao sam i drugim mladim stvaraocima, pa ću valjda znati i njemu. Mada mi se i to sviđa što se deca otimaju i hoće sama. Svako ima svoj put - kaže Lazar.

- Film ima trilerski zaplet, a lik koji tumačim je veoma kompleksan. Morao sam pre snimanja da konsultujem i psihijatra, koji mi je pomogao u dešifrovanju frustracija koje ovaj lik nosi sa sobom - kaže poznati glumac i ističe da danas nije lako snimiti film.

- Pakovati film na ovim prostorima je stvarno umetničko delo. Ja sam se u tome izveštio, znam puteve, ali stranputice su uvek nove. Manjinske koprodukcije spasavaju kinematografiju u okruženju.

2024 © - Vesti online