Petak 05.02.2016.
16:07
Tanjug, Vestionline

Pršić: Euforija vodi do iznenađenja protiv Portugalije

Tanjug
Spremni za Portugalce: Marko Pršić i Slobodan Rajčević

Srbija i Portugalija u subotu u direktnom duelu odlučivaće o prvom mestu A grupe, što je prema Pršićevom mišljenju jako važno kako bi kasnije bio lakši put ka jednoj od medalja. 

- Posle pobede nad Slovenijom i celom euforijom mislim da možemo da iznenadimo Portugaliju. Oni jesu favoriti, imaju najboljeg igrača na svetu Rikardinja, ali i mi imamo svoje adute. Pred punom Arenom sve je moguće - rekao je Pršić Tanjugu. 

Pršić, strelac gola protiv Slovenije, ističe da 11.000 gledalaca daje vetar u leđa i da svaki igrač zbog toga daje više od svojih mogućnosti. 

- Gledao sam meč Portugalije protiv Slovenije i mislim da nisu pružili onoliko koliko mogu. Mozemo da se nosimo sa njima, a puno toga zavisi od nas i kako uđemo u meč. Mnogo bi nam značila pobeda, znamo kakvi su Španci, a bilo bi lakše sa Ukrajincima jer smo tu favoriti - dodaje futsaler Ekonomca. 

Pršić je poručio da sadašnja generacija futsalera Srbije može da napravili najveći uspeh do sada i prvi put se plasira u polufinale prvenstva Evrope. 

- Mislim da imamo kvalitet za polufinale, ali je rano pričati o tome - jasan je bio Pršić. 

Njegov saigrač Slobodan Rajčević sa velikim nestrpljenjem isčekuje duel sa zvanično četvrtom selekcijom Evrope. 

- Željno iščekujemo meč, rasterećeni smo. Ostvarili smo prvi cilj i znatno lakše čekamo duel, nego što je to bio slučaj protiv Slovenije. Ako odigramo na našem nivou nadam se prvom mestu - rekao je Rajčević i pohvalio ambijent u najvećoj dvorani na Balkanu. 

- Pune tribine bile su nam mač sa dve oštrice, bili smo stegnuti protiv Slovenije... Međutim, posle pobede dobili smo samopouzdanje i uz veliku podršku možemo i Portugaliju da savladamo - zaključio je Rajčević. 

Utakmica između Srbije i Portugalije igra se sutra od 21 sat u Areni.

2024 © - Vesti online