Nedelja 23.05.2010.
10:30 >> 15:54h
Tanjug

Trijumf Intera slavilo 40.000 navijača na 'Meaci'

Posle madridskog trijumfa nad minhenskim Bajernom sa ubedljivih 2:0, ekipa Intera se, naime, čim je avionom stigla u Milano, jutros u pet sati, odmah uputila autobusom na San Siro, gde ih je dočekalo oko 40.000 navijača, preno je AP.


Erupcija oduševljenja izbila je kada je na teren izašao kapiten tima Havijer Zaneti sa pobedničkim peharom u rukama, tačno u momentu izlaska Sunca, u 6.07 sati.

Najglasnije je pozdravljen, međutim, Interov napadač Dijego Milito, koji je postigao oba gola u sinoćnjem finalu, donevši svom timu prvu titulu evropskog šampiona posle 45 godina.

Među slavljenicima je i kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković, jedan od veterana milanskog tima, koji je sinoć igrao poslednjih 25 minuta utakmice.

Interov trener Žoze Murinjo, koji će, verovatno, nastaviti karijeru u Real Madridu, nije se pojavio na San Siru. 

Ubijen navijač u Torinu

 Žrtva je 63-ogodišnji muškarac kome je jedan navijač pucao u grudi i ruku.

 Prema navodima policije u tom italijanskom gradu, incident se desio u kafiću posle utakmice kada su dvojica navijača počeli raspravu o tome koliko je Inter italijanski klub. Nesrećni muškarac je rekao da klub iz Milana "nije dovoljno italijanski jer ima previše stranaca u timu", na šta je uvređeni fan "nero-azura" izvadio pištolj i upucao ga. Teško ranjeni muškarac preminuo je u bolnici u Torinu.

 Policija sprovodi istragu i traga za napadačem, prenosi agencija ANSA.

2024 © - Vesti online