Petak 05.02.2016.
05:11
A. Vučićević - Vesti

Otkaz jer nije dala reket SNS?

Vesti
Visoka cena nezaposlenosti: Svetlana Mrkalj

- Ni suprug ni ja nismo radili, živeli smo od svekrvine penzije. On je bio član SNS-a i kad se pojavilo radno mesto geronto domaćice, tražili su da se i ja učlanim u tu stranku ako hoću da se zaposlim. Nisam imala kud, iako me politika nikad nije zanimala, pristala sam i dobila posao. Četiri meseca kasnije stranka je od mene, kao i od mnogih mojih koleginica putem SMS poruka tražila da SNS-u uplaćujemo od svake plate po 1.000 dinara - ispričala je za "Vesti" Svetlana.

Ona je odbila da to učini i brzo pala u nemilost.

- To je ucena i nisam pristala na nju. Kada sam išla na razgovor za posao, niko nije pominjao takvu obavezu - kaže Svetlana.

Kad joj je istekao ugovor 31. decembra 2015. najpre je obaveštena da će joj biti produžen, a nekoliko dana potom javili su joj da ne može više da radi.

- Zvaničnog obrazloženje nema, a nezvanično mi je rečeno da sam bila "neposlušna" - ogorčena je Svetlana. Njen suprug iščlanio se iz SNS-a u decembru, što je takođe jedan od razloga zbog kojih je ona ostala bez posla.

- On se mnogo razočarao kada je video kakva korupcija vlada. Smetalo mu je što mnogi koriste stranku za zadovoljavanje ličnih interesa, tako da je odlučio da napusti, što je sigurno olakšalo odluku o mom otkazu - ističe Svetlana Mrkalj.

Nakon svega šta joj se desilo, podnela je zahtev za raskid članstva u SNS-u.

Srpska napredna stranka demantovala je Svetlanine tvrdnje ističući da su priče o reketiranju neistine jer SNS "zapošljava sirotinju, a ne uzima pare od nje".

Klijenti je vole

Svetlana negira navode da je otpuštena jer su se mnogi klijenti žalili na njen rad.
- To je čista laž. Nijedan korisnik se nije žalio, a dve bake su me, nakon što sam dobila otkaz, molile da nastavim da im pomažem - kaže Svetlana.

2024 © - Vesti online