Četvrtak 04.02.2016.
02:11
D. Dekić - Vesti

Kristijan heroj režima

N. Đurović
Sprdnja sa državom: Kristijan Golubović

Jednom od zapaženih likova seoskog cirkusa ne samo da je zbog boravka na farmi sud odložio odlazak na dosluženje zatvorske kazne od osam godina koliko je dobio za trgovinu narkoticima već se, umesto iza rešetaka međutim, obreo u rijalitiju "Parovi". Potom se na Fejsbuku pohvalio fotografijama na kojima kao zvezda deli autograme osnovcima.

Pročitajte još:

facebook.com/Kristijan Kiki Golubovic

* Srbija do "rijalitija": Parovi, Farma i Izbori 2016.

* Narko-diler se sprda sa državom

Priveden je posle velikog pritiska javnosti, ali ne zbog nastavka odsluženja kazne, već zato što je pretio cimerki sa imanja Tamari Đurić. U dugom nadmetanju države sa Golubovićem, on je posle dve zatvorske nedelje ponovo pušten pre dva dana.

Kako više nije jasno ko se u toj pravosudnoj ujdurmi igra, a ko poigrava, ima i onih koji kažu da bi Golubović već mogao da postane deo pravosudnog sistema, pa da dogura i do ministra pravde. Posle informacije da je učesnica rijalitija "Veliki brat" Zorica Šuica postala deo Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, političkog analitičara Duška Radosavljevića više ništa ne bi moglo da začudi.

- Na Golubovićevom slučaju vidimo jednu igru bez granica, odlaganje zatvora, privođenje, pa puštanje, a nadležni sudija kao da ne zna da je to što radi protivzakonito - ukazuje naš sagovornik, ističući da je to primer kako i koliko se delioci pravde ponašaju nedostojno profesije i uloge u društvu.

Za Radosavljevića je nečuveno da se ovoliko gleda kroz prste nekom ko je osuđen na višegodišnju robiju, dok građani i zbog mnogo manjih prekršaja odlaze na jednomesečno odsluženje kazne.

U sigurnom koloseku

- Vidimo da vlast u kontinuitetu koketira sa šou biznisom i estradom, odnosno sa narodnjačkim delom duha nacije. U tako stvorenoj klimi žive i sudije, pa očito dobar deo njih neće da iskače iz ovog koloseka koji je postao glavni pravac našeg društva - tumači Duško Radosavljević stanje u srpskom društvu.

- Ako pogledamo sve te prizemne stvari koje su se dešavale na farmi, jasno je da se radi na propagandi najnižih instikata, a politička ponuda se najlakše usmerava prema ljudima bez obrazovanja i posla koji kopaju po kontejnerima. Upravo rijaliti koji promoviše jeftinu zabavu tipa hleba i igara, odnosno sa tri cajke uz dve mile majke i štipkanjem za zadnjicu, predstavlja pakt nosilaca vlasti sa narodom u tranziciji, pa se tome, kako vidimo na delu, podvrgava pravosuđe i dobijamo populizaciju sudova i presuda - pojašnjava Radosavljević.

Farma odložila zatvor

Kristijanu Goluboviću je izrečena pravosnažna kazna od osam godina zatvora, od čega je deo odslužio, a ostatak dva puta pomerao zbog rođenja ćerke, da bi treći put predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović preinačio odluku Prvog suda i zbog angažovanja u "Farmi" mu odlazak u zatvor odložio na tri meseca, odnosno do 5. januara ove godine. Podsećanja radi, tužioca iz Mladenovca Dragana Jovanovića koji je prošle jeseni tražio poštovanje zakona u ovom slučaju, taj zahtev koštao je funkcije.


 

2024 © - Vesti online