Subota 22.05.2010.
17:50
Tanjug

Srbima u Hrvatskoj je sve bolje?

Potpredsednik Uzelac je rekao da je svima bilo loše posle rata u Hrvatskoj u prvoj polovini 1990-tih, a pogotovo Srbima, i dodao da se ukupnim naporima i vremenom stvari menjaju, možda ne željenom dinamikom, ali ipak idu na bolje.

Svima je bilo teško 90-ih godina, posebno Srbima: Slobodan Uzelac


"Imamo još puno posla i to je naša odgovornost pa će Vlada podržati upravo ovakve sredine kakva je ludbreska u Varaždinskoj županiji", najavio je Uzelac, a prenela hrvatska nacionalna novinska agencija Hina.


Veće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije brojčano je najmanje, ali jedno je od najaktivnijih u Hrvatskoj u izgradnji mostova saradnje kako s većinskom, tako i s ostalim manjinskim zajednicama, rečeno je na svečanoj sednici Veća.

Šestu godinu za redom na krsnoj slavi Veća, sa svetom liturgijom u crkvi svetog Nikole čudotvorca u Čukovcu, svečanom sednicom Veća srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i nastupom domaćih i kulturno-umetničkih društava nacionalnih manjina, okupili su se predstavnici albanske, bošnjačke, slovenačke, češke, mađarske, ruske i ukrajinske manjine, kao i ambasada Republike Srbije i Republike Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online