Subota 22.05.2010.
16:09 >> 19:36h
Tanjug

Raste vodostaj reka u Srbiji, nivo Tamiša u opadanju

Stanje vanredne odbrane od poplava na Tamišu uvedeno je juče kada je vodostaj dostigao 630 santimetara. Danas u podne na vodomernoj stanici kod Jaše Tomića izmereno je 600 santimetara.


Vodostaj te ćudljive banatske reke je u opadanju i u 18 časova je bio ispod 600 santimetara, što je bila i granica za uvođenje vanrednih mera odbrane. Vodoprivredni stručnjaci čekaju izvestaje iz Rumunije, na osnovu kojih će odrediti dalje mere odbrane na Tamišu
 

Redovna odbrana od poplava sprovodi se i na reci Dunav kod Smedereva, zatim na Tisi kod Titela, na Tamišu kod Sečnja, na Brzavi kod Markovičeva, na Neri kod Kusića i reci Savi kod Šapca.


Značajan porast vodostaja, kako se navodi, beleži Dunav i to od Novog Sada do Smedereva, Tamiš i banatski vodotoci, i reka Sava.

Načelnik sektora MUP-a za vandredne situacije Predrag Marić rekao je da je stanje, kada su poplave u pitanju, nepromenjeno u odnosu na jučerašnji dan, ali da, zbog najavljenje kiše, postoji opasnost da voda u pojednim rekama naraste do kritične tačke.

2024 © - Vesti online