Sreda 03.02.2016.
04:30
Vestionline

Skriveni dragulji Italije koje morate posetiti

pixabay.com
Pogled na seoce Dolčeakva u Liguriji

Zato, ako se odlučite da Italija bude sledeća destinacija u koju ćete  putovati, ova mesta obavezno morate posetiti, preporučuje "Huffington Post". 

Dolčeakva

Ovo srednjevekovno selo u regiji Ligurija, nedaleko od okruga Imperija, prepoznaćete po zamku Dorija i mostovima iznad reke Nervije. Oni koji odluče da posete ovo mesto mogu uživati u šetnji njenim uskim uličicama, između kućica od kamena i nekoliko crkava, kupiti kao suvenir odlična regionalna vina i popeti se na brežuljak na kojem se naselje nalazi.

wikipedia.org
Predivan pogled koji se pruža sa "Lavlje tvrđave"

Kastiljone del Lago

Jedinstven pogled nudi i Kastiljone del Lago u okrugu Peruđa, sa srednjevekovnom tvrđavom koja gleda na jezero Trasimeno u Umbriji. Tvrđavu je u 13. veku sagradio Fridrih II, car Svetog rimskog carstva, a zbog pentagonalnog oblika strukture, inspirisanog istoimenim sazvežđem, bila je poznata kao “Lavlja tvrđava“.

U kompleksu je smešteno nekoliko zatvorenih građevina, crkava i palata Kornja, u kojoj se nalazi najveća serija slika iz 16. veka, i koja opisuje dela rimskih heroja i prizore iz grčke mitologije.

pixabay.com
Jedno od najromantičnijh mesta u Italiji: Modika

Modika

Još jedna destinacija koju ne smete zaobići jeste Modika, naselje smešteno u jugoistočnom delu Sicilije, svetalo je u vreme Normana, oko 1139. godine, i kasnije postalo vrlo važno kulturno i religijsko središte, piše "Hafington post".

Danas se smatra jednim od najromantičnijih gradova u Italiji, poznatim po baroknim spomenicima, lokalnoj čokoladi i kućama u kojima turisti odsedaju kod lokalnog stanovništva.

2024 © - Vesti online