Utorak 02.02.2016.
14:04
P. Vranešević - Vestionline

Kristijana za načelnika Komunalne policije?

facebook.com
Da li je ovo budući načelnik?

Ministar policije Nebojša Stefanović (to jest, onaj čije naredbe smušeno izgovara) dosetio se da jednim udarcem "ubije dve muve". Da bi lakše otpustio policajce koji nisu podobni, ili su mu se zamerili na neki drugi način, započeo je proces, kako ga on naziva, "racionalizacije", u kojem bi bez posla trebalo da ostane oko 1.000 ljudi. Čak je izgovorio i čuvenu rečenicu: "U MUP-u nema mesta za one koje su tražili mito od građana".

Međutim, još iz prošlih vremena znamo da "kadrovi rešavaju sve", pa je i drug Nebojša rešio da omogući "kriminalizovanim elementima" iz policije da uhlebljenje pronađu - a gde drugo - u omiljenoj nam Komunalnoj policiji. Nacrtom zakona predviđeno je da otpušteni policajci pod povlašćenim uslovima mogu da postanu komunalci.

Tako će "oni koji su primali mito" sada lepo moći da hrabro zavrću ruke ženama po autobusima, ako nisu platile kartu (sigurno ste primetili veliku disproporciju prilikom kažnjavanja za vožnju bez karte, sprovodi se svojevrsna polna diskriminacija), ili da teraju "bogate preduzetnike" koji prodaju čarape po tezgama.

U tom kontekstu, ne bi trebalo da se iznenadimo ako uskoro, čim izađe iz zatvora (a da prethodno ne ode opet u neki rijaliti), za načelnika Komunalne policije bude predložen znameniti mislilac, umetnik i filozof opšte prakse Kristijan Kiki Golubović.

Popularnost komunalaca naglo bi skočila. Kristijan ima iskustva sa organima reda, videli smo koliko je omiljen u narodu, a pokazao je i organizacione sposobnosti.

Već mogu da zamislim scenu. Ministar dolazi na konferenciju za medije, iza njega podršku pravi pedesetak omladinki i omladinaca (unapređenih botova) i izgovara antologijsku rečenicu: "Za novog načelnika Komunalne policije izabran je poznati umetnik... Svaka čast Vučiću".

Meni ovo ne deluje toliko neverovatno u zemlji Srbiji, a Vama?

2021 © - Vesti online