Utorak 02.02.2016.
11:34
Danas, Vestionline

Vejvoda novi Dačić?

Tanjug
Vučić se uvek lepo izražavao o Vejvodi

Potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda i direktor Balkanskog fonda za demokratiju Ivan Vejvoda jedan je od najozbiljnijih kandidata za ministra spoljnih poslova, piše beogradski dnevnik Danas. 

U kabinetu premijera nisu želeli da potvrde medijima da je Vejvoda jedan od kandidata za člana nove vlade, a ni sam Vejvoda se nije oglašavao u javnosti po tom pitanju.

Premijer Vučić, inače, pre godinu dana naveo je da bi u svom timu saradnika voleo da vidi ljude poput Ivana Vejvode i Sonje Liht, predsednice Beogradskog fonda za političku izuzetnost.

Vejvoda je tokom 2002. i 2003. bio savetnik premijera Zorana Đinđića i Zorana Živkovića za spoljne odnose i evropske integracije, a prethodno izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo, pa član Političkog saveta G17 plus u vreme dok je bio nevladina organizacija.

Tokom devedesetih godina Vejvoda je bio jedan od aktivnih intelektualaca demokratskog opozicionog pokreta.

Bio je osnivač "Demokratskog foruma". I "Beogradskog kruga". Pred formiranje aktuelne vlade u martu 2014. Vejvoda je takođe važio za kandidata za ministra spoljnih poslova, ali je tada izjavio da ni sa kim nije razgovarao o ulasku u Nemanjinu 11.

2024 © - Vesti online