Ponedeljak 01.02.2016.
09:30
Vestionline

"Ankara bolesno reaguje na uspehe Vojske Rusije"

Reuters
Ruski uspesi u Siriji kvare planove Turcima

Perendžijev veruje da se prvenstveno radi o reagovanju na uništavanje infrastrukture Islamske države, uključujući i naftnu, i da to takođe udara "po džepu" predsednika Turske Tajipa Redžepa Erdogana. 

- To nije samo bolesna reakcija, već i pokušaj suprotstavljanja Rusiji, zaustavljanja njene aktivnosti putem proizvodnje konflikata - rekao je ovaj analitičar.

- Takva skrivena agresija turskih vlasti protiv Rusije, pre svega predstavlja podršku teroristima. Osim toga turska vojska za sada se nije povukla sa teritorije Severnog Kurdistana, a posredno, ta dejstva usmerena su protiv koalicije na čelu sa Rusijom.

Turska sarađuje sa neprijateljima Rusije

Turska takođe deluje u dogovoru sa Saudijskom Arabijom, upravo po pitanju borbe protiv Rusije. Konflikti koje primećujemo samo su vrh ledenog brega.

U suštini, mnogo toga još uvek ne znamo, recimo kakvi još konflikti postoje između Rusije i Turske neposredno na teritoriji Sirije. Već se pojavljuju informacije o sukobu sirijske vojske s turskom vojskom.

Turci napadaju Kurde koji su praktično ruski saveznici u borbi protiv džihadista. Generalno gledano, Turska, u stvari, u pritajenoj formi pomaže Islamskoj državi, koja inače i ne odriče da je Turska njen saveznik - tvrdi Aleksandar Perendžijev.

2024 © - Vesti online