Nedelja 31.01.2016.
17:47
Vestionline

Rodžere, pazi se, stiže srpska "munja"!

Reuters
Beži mu šest velikih trofeja: Novak Đoković smatra da može da stigne i prestigne Rodžera Federera

Naime, šestim trijumfom u Melburnu, Nole je stigao do brojke 11, koliko još Grend slemova imaju Rod Lejver i Bjern Borg. Roj Emerson ima jednu više, Nadal i Sampras beže tri, a Federer šest kruna. Za neke mnogo, ali kako igra Srbin nije nemoguće da se ispišu nove stranice "belog sporta".

- Zašto da ne, sada je realno da o tome razmišljam. Na vrhuncu sam i verujem da imam šansu to da učinim. Ipak, ne treba previše biti mislima u budućnosti jer se onda sadašnji trenutak ne doživljava na pravi način. To je večita psihološka borba sa samim sobom, kako da balansirate između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti - istakao je Đoković na konferenciji posle meča i dodao:

- Mnogo je emocija kada sve više izviru priče o tome da imam mogućnost da osvojim Rolan Garos ili da postanem najbolji u istoriji, ali to je još daleko. Moram još da pobedim mnogo mečeva i da osvojim mnogo titula, a i Federer i Nadal još igraju na vrhunskom nivou. Videćemo...

Sledeća destinacija je Monte Karlo, gde živi. Naš as jedva čeka da provede nekoliko nedelja sa porodicom.

- Hoću da budem malo sa porodicom, da uživam u miru, tišini i privatnosti sa ženom i detetom. Nisam ih video više od tri nedelje i to mi je najpotrebnije u ovom trenutku. Onda sredinom februara dolazim u Beograd - zaključio je Novak.

Onda sledi američka turneja i odbrana kruna na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. 

2024 © - Vesti online