Nedelja 31.01.2016.
09:30
Vestionline

Veliki požar u Moskvi, najmanje 12 poginulih (video, foto)

Twitter
Sumnja se da je požar podmetnut

U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli tela dvanaestoro ljudi, objavili su ruski mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnut.

Istražni organi su potvrdili da je u požaru uništeno ili oštećeno 3.000 kvadratnih metara postrojenja za šivanje odeće u ulici Strominka na istoku Moskve.

Krivična istraga je pokrenuta kad su vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu u subotu oko 23 časa, počeli da pronalaze tela žrtava.

Istraga je pokrenuta pod sumnjom na "namerno uništenje ili oštećenje imovine, što je rezultovalo smrću ljudi i drugim teškim posledicama", izjavila je portparolka istražnog komiteta Julija Ivanova.

Policijski izvori su ranije otkrili da žrtve "nisu bile slovenskog porekla". Njihov identitet još nije utvrđen, ali se na tome radi.

Na zgarištu je pronađeno nekoliko izvora vatre, pa istražni organi sumnjaju da je požar možda namerno podmetnut da bi se prikrio neki zločin, rekao je izvor iz policije za ruske medije.

On je dodao da zasad nije poznato da li su žrtve preminule u požaru ili su ubijene ranije. Forenzičari rade na tome da to utvrde. Pogledajte video koji je snimila ruska televizija.

2024 © - Vesti online