Petak 29.01.2016.
14:31
Vestionline

Angela pred nervnim slomom

Reuters
Psijatar smatra da razvoj događaja može loše da utiče na psihu narcisoidne Angele

Ugledni nemački psihijatar Hans Joakim Maz tvrdi da je nemačka kancelarka Angela Merkel narcisoidna, te da joj preti slom živaca zbog migrantske krize.

- Njeno odbijanje da obuzda migrante možda je dokaz mentalnog sloma - smatra Maz, koji procenjuje da Merkelova odbija da prizna da je pogrešila tokom izbegličke krize, kao i da je "izgubila vezu sa stvarnošću".

Maz opisuje Merkelovu kao osobu koja želi da ugodi drugima kako bi zadobila njihovo priznanje, jer joj je samopoštovanje veoma nisko. 

Nemački psihijatar procenjuje da je njena odluka da otvori granice bila čisto emocionalna, te da je "pohvala da je postupila humano dalje hranila njen narcizam".

- Baš zato sada ne može da prizna da je njen humanitarni gest bio pogrešan. Ako Merkelova tako nastavi, preti joj nervni slom - upozorava Maz.

U Nemačku je prošle godine ušlo više od milion izbeglica. To je izazvalo bes mnogih građana, ali i desničara, koji sve češće napadaju migrante, navodi "Dejli mejl".

Incidenti su pojačani nakon novogodišnje noći u kojoj su izbeglice u brojnim nemačkim gradovima napadale Nemice. Sve to je narušilo popularnost Angele Merkel. U martu će biti održani lokalni izbori i neki politički analitičari smatraju da bi Merkelova, ako rezultati budu loši za njenu stranku, trebalo da ode sa funkcije.

2024 © - Vesti online